søndag 22. april 2012

Ferdinand Finne

I går var eg på loppemarked og kom over eit fantastisk fat! Dette blå fatet med gule sitronar stod og venta, med ein prislapp på 10 kr!!! Kven finn på å kvitte seg med slikt? Det er ca 30 x 40 cm og passar perfekt på spisebordet!

Desse sitronane minner meg om Ferdinand Finne, det gule sitronserviset han har designa og som eg har ønska meg lenge,...men ikkje kjøpt enno. Med Finne i tankane så rusla eg vidare på loppemarkedet, og midt mellom bøkene så dukka det utruleg nok opp ei flott bok av,..........Ferdinand Finne!!!
Eit merkeleg sammentreff at denne boka stod akkurat der??? Og denne boka til 5 kr!!! Eg er allereie begynt å lese i den og han skriv om sine opplevingar på øyar i Middelhavet. Første øya er Panarea, ei øy eg aldri hadde høyrt om, men som eg måtte Google. Ei lita øy ved Sicilia, fann eg ut og kom over ein video om den på You Tube. Du finn den HER.
Desse tre bilda er frå denne boka. Han er ein flott kunstnar og brukar friske fargar, men også mange svart-kvitt tegningar.


Så det ser ut til at dette sakl bli ei bok der eg vil lære om liv og landskap på øyane i Middelhavet.

søndag 1. april 2012

Morgenkaffi

Ein stille palmesøndagsmorgen i heimen, mor er oppe mens resten søv, og radioen held meg med fint selskap. Då er det nydelig med god nylaga kaffi attåt påskas frukostegg og skive med ansjos og majones. Nyytes!