søndag 21. august 2011

A small house, eldhuset!

På garden vår er det mange hus, 7 i alt. Dette på bildet er det minste vi har, eit eldhus. Dette vesle huset såg ikkje slik ut for ein del år sidan, og det var dette som var starten på restaureringsarbeidet vårt på garden. Eldhuset var gammalt, bordkledninga var begynt å rotne på baksida og grua tok til å smuldre vekk på baksida. Enten måtte det rivast eller takast vare på.
Vi kunne sjølvsagt ikkje rive ein slik skatt, men å få fagfolk til å gjere slikt, hadde vi ikkje råd til. Såleis starta vår sjølvopplæring som murer, tømrer og arkitekt. Eit vedlikehold krev alle desse faga, og dette kunne berre bli vinn vinn for oss, Fekk vi det ikkje til, så hadde vi iallefall gjort eit forsøk.

Restaureringa tok tid, men vi er utruleg fornøgde med denne skatten vi har skapt for oss sjølve. Kulturhuset mitt, kallar eg det, for inne er det ei stor grue og bord og benker. Bilder innvendig kjem seinare.I år er endelig uteområdet blitt i orden, med plen og store heller.

Eit lite stilleben står på hjørnet, den store hella vart ståande der tilfeldig, men ser no at i lag med det andre der så danner ho ein fin dekor!

3 kommentarer:

 1. Så godt at slike hus vert tatt vare på. Resultatet her var jo glimrande.
  Ha ein fin søndag.

  SvarSlett
 2. Dere har vært kjempe flinke, nydelig lite eldhus!

  SvarSlett
 3. Vilket vackert litet hus! Och så flinke nu vart.

  Till bilderna på bloggen min bruker jag ett program som heter Photoscape, det kan man laste ner gratis fra nett. Sök på Photoscape på google. Men det redigerer jag bilder, och lägger till ram och text. Hvis jag vill ha litt mer specielle textfonter, så som handskrift, laster jag dem ner fram www.dafont.com.

  Ha en fortsatt fin tisdag!

  SvarSlett